BurgerSearch

3R-prisen 2019 tildeltes Thomas Bertelsen

14-11-2019

I forbindelse med Danmarks 3R-Centers symposium uddeltes centerets årlige 3R-pris til Thomas Bertelsen, som dermed belønnedes for hans mere end 30 års arbejde for forsøgsdyrene.

Foto: Kim Granli
Foto: Kim Granli
Foto: Kim Granli
Foto: Kim Granli

Thomas Bertelsen har gennem sit mangeårige virke som forsøgsdyrsveterinær - først hos Statens Serum Institut, siden hos Leo Pharma og senest hos Novo Nordisk A/S - bidraget markant til forbedringen af forsøgsdyrs vilkår. Thomas har via sit engagement og sin ildhu præget udviklingen indenfor de 3R'er - ikke kun internt via sine ansættelser, men bestemt også eksternt.

Thomas har til enhver tid stillet op for at fremme forsøgsdyrenes vel og har dermed holdt et utal af foredrag i alle typer af fora - inklusiv Videnskabens dag med det mål at formidle viden om forsøgsdyr blandt danske skolebørn.

Thomas har igennem alle årene været meget aktivt engageret i eksterne netværk og med sin dedikation haft en betydelig rolle i udviklingen indenfor dyrevelfærd. Thomas har blandt andet været:

  • medlem af og formand for LIF’s forsøgsdyrsgruppe (formand fra 2008-2009),
  • medlem af ESLAV (herunder fungeret, som ESLAV’s ‘National Representative’, ‘Coordinator of the ESLAV National Representatives in member countries’, bestyrelsesmedlem samt
  • ESLAV’s liaison officer at LAVA Council meetings
  • bestyrelsesmedlem i CALAR
  • medlem af ScandLAS
  • repræsentant i EFPIA’s forsøgsdyrsudvalg

De seneste år har Thomas beskæftiget sig med Culture of Care - en betydelig indsats, som er en af de vægtige grunde til, at Danmarks 3R-Center tildelte Thomas Bertelsen årets pris. Det var også thomas, der tog initiativet til etableringen af det globale Culture of Care Netværk, hvorfra vidensdeling foregår til gavn for alle. Thomas modtog på dette års FELASA en anerkendelse for netop denne indsats.

Thomas’ veterinærfaglige kompetencer kombineret med et stort engagement i forhold til at følge udviklingen indenfor forsøgsdyrs- og 3R-området samt handle herpå har været af stor betydning i den kontinuerlige udvikling af de 3R'e hos Novo Nordisk.

Thomas har i mere end tredive år således ydet en massiv indsat for forsøgsdyrene, hvorfor Thomas Bertelsen er en yderst fortyjent vinder af Danmarks 3R-Centers 3R-pris. Og som bestyrelsesformand i danmarks 3R-Center udtrykte det ved overrækkelsen af prisen: "Thomas er utrættelig!".

Tillykke Thomas.

Close

Søg på 3rcenter.dk