Peter Bollen

Peter Bollen er lektor og afdelingsleder på Biomedicinsk Laboratorium, Syddansk Universitet, og har siden 1992 arbejdet med forsøgsdyr. Hans interesseområde er forbedring af anæstesi, og optimering af opstaldning og ernæring af forsøgsdyr. Sidste var også emnet for hans Ph.D.-studie.

For Peter er alle 3 R’er vigtige, selvom han selv arbejder mest med refinement. En del af Peters job omfatter rådgivning af forskere, hvor man ofte kommer ind på det nødvendige antal af dyr i et forsøg, og mulige erstatninger. Peters vision er, at 3R principperne forankres bedre i forskningsmiljøer og i samfundet.

Peter vil bidrage i 3R-Centerets opgaver i dialogen i bestyrelsen om nye veje til at give bedre kendskab til 3R principperne i forskningsmiljøer og samfundet. Herudover vil han benytte sit netværk til at skabe internationale kontakter til vidensdeling.

For Peter er 3R-Centerets overordnede mål at give bedre kendskab til 3R principperne, og etablere en tankegang bland forskere, som ikke automatisk tager udgangspunkt i et dyreforsøg, og hvis et dyreforsøg er nødvendigt, at der anvendes de mindst belastende metoder og mindst muligt antal dyr. Dette mål opnås bedst ved vidensdeling, inklusiv viden genereret af projekter som er støttet eller initieret af Danmarks 3R-Center.

Søg på 3rcenter.dk