Rie Vinggaard fra DTU vinder 3R-prisen 2021

17-11-2021

Rie Vinggaard blev årets meget fortjente modtager af Danmarks 3R-Centers 3R-pris. Rie tildeltes prisen for at anerkende hendes store fokus på at anvende forsøgsdyrsfri modeller i sin forskning. Rie Vinggaard blev dermed den ottende modtager af Danmarks 3R-Centers 3R-pris.

Rie Vinggaard fra DTU vinder 3R-prisen 2021
Rie Vinggard og bestyrelsesformand i Danmarks 3R-Center Axel Kornerup Hansen (foto: Kim granli).

Rie Vinggaard er professor i molekylær toksikologi ved DTU Fødevareinstituttet, hvor hun i mange år har beskæftiget sig med hormonforstyrrende stoffers indvirkning på ufødte børn. Hun har i den forbindelse – i et samarbejde med matematikere og statistikere - spillet en vigtig rolle i udviklingen af computermodeller, som kan bidrage til forudsigelsen af et stort antal hormonforstyrrende stoffers problematiske effekter og samtidig unødvendiggøre et stort antal forsøgsdyr.

Rie fik overrakt prisen på Danmarks 3R-Centers internationale symposium den 16. november i København af 3R-centerets bestyrelsesformand Axel Kornerup Hansen. Axel udtrykte – på hele bestyrelsens vegne – en stor respekt for Ries arbejde, som er kendetegnet ved et stort fokus på
sit forskningsspørgsmål og samtidig være bevidst om de store muligheder blandt dyrefri metoder.

Herefter overrakte Axel en buket blomster, et diplom samt en økonomisk erkendtlighed til Rie, som samtidig modtog et fortjent bifald fra symposiets deltagere.

Rie holdt herefter et oplæg om sit arbejde, som i høj grad tager sit udgangspunkt i forskning uden brug af dyr.

Læs mere om Danmarks 3R-Centers 3R-pris.