Danmarks 3R-CenterDanmarks 3R-Center

Axel Kornerup Hansen (Bestyrelsesformand)

Axel Kornerup Hansen er dyrlæge, har en veterinær doktorgrad og er professor i forsøgsdyrvidenskab og forsøgsdyrsvelfærd på Københavns universitet. Han forsker indenfor områderne reduction og refinement - hovedsageligt hos gnavere.

Axels vision på 3R området er, at der kan sikres reelle forbedringer i velfærden for de dyr, der anvendes i forskning og udvikling, ligesom det videnskabelige udbytte af det enkelte dyr optimeres, hvorved færre dyr er nødvendige i de enkelte forsøg.

Axel har god kontakt til forskningsverdenen og kan være med til at iværksætte 3R-aktiviteter i forskningslaboratorierne. Han kan desuden bidrage til at overbevise forskere om, at brugen af færre dyr og mere præcise metoder er i deres egen interesse.

Axel mener, at målet for 3R-centerets arbejde er, at der igangsættes flere 3R-projekter af flere årsager. Refinement-projekter vil således øge forsøgsdyrsvelfærden, hvorved det bliver lidt sjovere at være forsøgsdyr, hvilket samtidig giver gladere forskere, idet disse skal belaste deres dyr mindre. Reduction-projekter der effektiviserer dyreforsøgene og dermed giver en højere udnyttelsesgrad af forsøgsdyrene og replacement-projekter, der kan føre til dyrefri forsøg, er også positive aspekter for forskerne.

Kontaktoplysninger

akh(at)sund.ku.dk

Bestyrelsesformand i 3R-centeret Axel Kornerup Hansen fra Københavns Universitet
Danmarks 3R-Center

Søg på 3rcenter.dk