Danmarks 3R-CenterDanmarks 3R-Center

Application of the 3rs through policy, inspection, and project licence assessment – examples from the UK regulator (Peter Gray and Will Reynolds, UK Home Office Animals in Science Regulation Unit) (beskrivelse på dansk)

Dette oplæg blev holdt af både Peter Gray og Will Reynolds, som er henholdsvis Head of the Animals in Science Regulation Unit (ASRU) og Principal Inspector, ASRU.

Oplægget præsenterede en række eksempler på, hvordan man fra britisk side (regering og tilsynsmyndighed) på forskellige niveauer arbejder for at sikre, at de 3R’er er fundamentet i al videnskab, som involverer forsøgsdyr.

I lighed med Susanna Louhimies, som fortalte, at alle, der på den ene eller anden måde har andel i forsøgsdyrslovgivningen eller forsøgsdyrsforskningen, skal have en tilstrækkelig viden om de 3R’er, var det
Peters og Wills holdning, at implementeringen af de 3R’er er alles ansvar. Det er således ikke bare personalet på den enkelte forsøgsdyrsfacilitet, som er ansvarlige for implementeringen. De nationale regeringer og lovgivere skal således både inspirere ved deres handlinger og sørge for ideelle betingelser for herfor.

I forbindelse med uddeling af forskningsmidler kan man fra statens side opnå stor indflydelse på de 3R’er, hvilket er et konkret eksempel på, hvordan regering/lovgivere kan inspirere gennem handling.

Du kan finde Peters og Wills slides her: Application of the 3Rs through policy, inspection, and project licence assessment – examples from the UK regulator

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Danmarks 3R-Centers nyhedsbrev, så du eksempelvis ikke misser vores årlige symposium.

Danmarks 3R-Center

Søg på 3rcenter.dk